Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Elon Musk verandert logo van Twitter in Dogecoin

Elon did it again.. Op Maandag 3 April merkten gebruikers dat het blauwe vogeltje op de startpagina en het laadscherm van Twitter was vervangen door het logo van de memecoin Dogecoin (DOGE). Elon Musk heeft nog steeds geen verklaring of rechtvaardiging voor de verandering gegeven, maar de cryptomunt is ondertussen wel met meer dan 30% gestegen. 

De lopende shorts en longs werden de afgelopen 24 uur beide heel hard getroffen. Er vonden aan beide kanten enorm veel liquidaties plaats. Wat de verwarring nog groter maakte, was een schijnbaar niet-gerelateerde bug die tegelijkertijd opdook, een van de toenemende aantallen in de gebruikersinterface van Twitter, waardoor het niet meer mogelijk was om te zien welke tweets op je tijdlijn waren geretweet.

Op typische Musk-manier tweette hij uiteindelijk een meme waarin hij de verandering opmerkte, en vervolgde hij met de uitleg die het dichtst in de buurt kwam: een langverwachte shoutout naar een grap die een volger in maart 2022 maakte en suggereerde dat hij Twitter zou moeten kopen en het logo zou moeten vervangen door Doge. Het is niet de eerste keer dat Musk de bekende memecoin promoot en het gerucht luidt ook dat dit een poging was om nieuws over een rechtszaak tegen Musk naar buiten te brengen. De verandering van het logo kwam slechts enkele dagen nadat Musk een verzoekschrift had ingediend om een rechtszaak te laten seponeren die tegen hem was aangespannen door Dogecoin-investeerders voor $ 258 miljard over een vermeend piramidespel.

De schuldeisers in dat proces beweren dat Musk wist dat de cryptomunt geen waarde heeft, maar Dogecoin toch promootte om te profiteren van de trades.

“Musk gebruikte zijn voetstuk als ’s werelds rijkste man om het Dogecoin Pyramid Scheme te bedienen en te manipuleren voor winst, bekendheid en amusement”, aldus de lopende klacht.