Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Do Kwon veroordeeld in Montenegro

Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs (Terra Luna), is door een rechtbank in Montenegro veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens documentvervalsing. De uitspraak werd maandag bekendgemaakt door een Basis Rechtbank in de hoofdstad Podgorica, waarbij werd toegevoegd dat de tijd die in hechtenis is doorgebracht bij de straf zal worden opgeteld.

De Zuid-Koreaanse burger werd in maart gearresteerd in de Balkanstaat vanwege vermeend bezit van vervalste documenten, samen met een andere Terra-executive genaamd Han Chang-Joon. Ondanks dat lokale rechtbanken vorige week borgtocht hadden goedgekeurd bij de tweede poging, zijn de twee sinds hun arrestatie in hechtenis gebleven.

Voorafgaand aan Kwon’s arrestatie in Montenegro beweerde de voormalige executive dat hij “niet op de vlucht was”, zelfs toen de autoriteiten in Zuid-Korea een internationale zoektocht naar hem begonnen, inclusief een verzoek om een red notice van Interpol. Zowel de Zuid-Koreaanse als de Amerikaanse autoriteiten hebben om zijn uitlevering gevraagd om terecht te staan voor strafrechtelijke aanklachten in verband met het instorten van het miljardenbedrijf Terra in mei 2022.

Een Hogere Rechtbank in Podgorica heeft eerder aan CoinDesk bevestigd dat Kwon gedurende zes maanden in “uitleveringsbewaring” zal blijven in afwachting van het verzoek van Zuid-Korea.

Zwitserse autoriteiten nemen beslag op $26 miljoen

Volgens een rapport van het Zuid-Koreaanse nieuwsplatform Digital Asset, waarbij onbekende autoriteiten en onderzoekers worden aangehaald, hebben Zwitserse autoriteiten naar verluidt ongeveer $26 miljoen aan Bitcoin en andere cryptocurrency’s bevroren die verbonden zijn met Terraform Labs, de oprichter Kwon Do-hyeong en andere belangrijke figuren binnen het bedrijf.
Deze crypto-activa werden bewaard bij de in Zwitserland gevestigde digitale activa bank Sygnum.