Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Do Kwon veroordeeld in Montenegro

Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs (Terra Luna), is door een rechtbank in Montenegro veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens documentvervalsing. De uitspraak werd maandag bekendgemaakt door een Basis Rechtbank in de hoofdstad Podgorica, waarbij werd toegevoegd dat de tijd die in hechtenis is doorgebracht bij de straf zal worden opgeteld.

De Zuid-Koreaanse burger werd in maart gearresteerd in de Balkanstaat vanwege vermeend bezit van vervalste documenten, samen met een andere Terra-executive genaamd Han Chang-Joon. Ondanks dat lokale rechtbanken vorige week borgtocht hadden goedgekeurd bij de tweede poging, zijn de twee sinds hun arrestatie in hechtenis gebleven.

Voorafgaand aan Kwon’s arrestatie in Montenegro beweerde de voormalige executive dat hij “niet op de vlucht was”, zelfs toen de autoriteiten in Zuid-Korea een internationale zoektocht naar hem begonnen, inclusief een verzoek om een red notice van Interpol. Zowel de Zuid-Koreaanse als de Amerikaanse autoriteiten hebben om zijn uitlevering gevraagd om terecht te staan voor strafrechtelijke aanklachten in verband met het instorten van het miljardenbedrijf Terra in mei 2022.

Een Hogere Rechtbank in Podgorica heeft eerder aan CoinDesk bevestigd dat Kwon gedurende zes maanden in “uitleveringsbewaring” zal blijven in afwachting van het verzoek van Zuid-Korea.

Zwitserse autoriteiten nemen beslag op $26 miljoen

Volgens een rapport van het Zuid-Koreaanse nieuwsplatform Digital Asset, waarbij onbekende autoriteiten en onderzoekers worden aangehaald, hebben Zwitserse autoriteiten naar verluidt ongeveer $26 miljoen aan Bitcoin en andere cryptocurrency’s bevroren die verbonden zijn met Terraform Labs, de oprichter Kwon Do-hyeong en andere belangrijke figuren binnen het bedrijf.
Deze crypto-activa werden bewaard bij de in Zwitserland gevestigde digitale activa bank Sygnum.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »