Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten.

Om de nieuwe crypto diensten in goede banen te leiden sluit de bankgigant de handen in elkaar met Taurus, een Zwitsers digital assets management company. Ze laat ook weten dat er geen onmiddellijke plannen zijn om crypto trading aan te bieden en blijft voorlopig uitsluitend focussen op het lange termijn aanhouden van een select aantal digitale valuta. Verder werd ook meegedeeld dat de bank zeer voorzichtig en met inachtname van de  wettelijke vereisten te werk zal gaan. 

De beslissing lijkt alleszins nu al te renderen. Kort na de aankondiging stegen de aandelen van de Duitse mastodont met meer dan 10% en ook Bitcoin kende voor het eerst in drie weken een aanzienlijke opflakkering. 

Deutsche Bank wordt beschouwd als het kroonjuweel van de Duitse bankensector en is de 8ste grootste bank van Europa.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »