Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De Verenigde Arabische Emiraten beschouwen crypto als de toekomst voor handel

De Verenigde Arabische Emiraten zijn van plan om in de toekomst cryptocurrencies voor de handel te gebruiken en er een wettelijk kader voor te voorzien, aldus de staatsminister voor buitenlandse handel Dr. Thani Al Zeyoudi. 

Tijdens een gesprek met Bloomberg in Davos, Zwitserland – waar het World Economic Forum plaatsvindt – zei Thani Al-Zeyoudi op 20 januari dat de VAE overweegt om handel te drijven in andere valuta’s dan de Amerikaanse dollar. Cryptocurrencies zouden een goede nieuwe waarde-eenheid kunnen zijn voor internationale handel. Hij benadrukte ook dat ze al begonnen zijn om enkele bedrijven naar het land te trekken om samen een geschikt wettelijk kader en besturingssysteem te bouwen voor cryptocurrency.

Ondanks die positieve kijk op de toekomst, heeft het kabinet van de VAE recentelijk nog heel strenge regels ingevoerd voor entiteiten die zich bezighouden met cryptocurrency-activiteiten. Degenen die geen licentie van de ‘Virtual Asset Regulatory Authority’ (VARA) of geen goedkeuring krijgen, zullen ernstige gevolgen ondervinden, waaronder ook torenhoge boetes tot $2,7 miljoen. 

De financiële toezichthouder van de Global Market Free Economic Zone heeft in september vorig jaar de “Guiding Principles” voor regulering en toezicht op digitale activa vrijgegeven, die de basis vormden voor de huidige wetgeving. Deze sluit aan bij internationale normen voor anti-witwaspraktijken (AML), gaat in tegen de financiering van terrorisme (CFT) en geeft ondersteuning voor financiële sancties.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u