Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Cryptocurrency Trading Bot

Met behulp van AI winstegevend traden? 

Wat is een Crypto-Trading Bot? 

Cryptocurrency Trading Bot is een applicatie of software die automatisch cryptocurrencies koopt en verkoopt. Cryptocurrency-tradingbots zijn ontworpen voor emotieloze handel. Deze bots zijn daarom ideaal voor degenen die zich gemakkelijk laten leiden door emoties en daarom slechte beslissingen nemen. Deze tradingbots worden ook vaak bitcoin-bots genoemd. 

 

Waarom een Crypto-Trading Bot gebruiken? 

Cryptocurrency-handel werkt 24/7, dus het is moeilijk om snel te voorspellen. De handelsrobot helpt je hierbij en kan de markt 24/7 voor je monitoren. Een crypto-tradingbot is ook geweldig voor degenen die geen tijd of zin hebben om te bepalen wanneer ze moeten kopen en verkopen. Vanwege de hoge volatiliteit in de cryptocurrency markt en de bijbehorende emoties van paniek en hebzucht, is een crypto trading bot een goede keuze om je stressniveau te verlagen. 

 

Hoe werkt de Crypto-Trading Bot? 

Afhankelijk van de  tools en strategieën die je hebt voor crypto-handelsbots, kun je geld verdienen wanneer de prijs van cryptocurrency stijgt, maar ook wanneer de prijs daalt. Een tradingbot bestaat meestal uit 3 delen: generator, risicoanalyse en uitvoering actie. 

  1. Generator: maakt prijsvoorspellingen en overweegt of het  kopen of verkopen van cryptocurrencies zinvol is. 

  1. Risicoanalyse bepaalt hoe riskant de prijs prognose van een producent is. Deze sectie definieert ook de hoeveelheid cryptocurrency die zal worden gekocht of verkocht. 

  1. In de uitvoering wordt bepaald wanneer de cryptocurrency wordt gekocht of verkocht en vervolgens voert de bot deze actie uit. 

Crypto-handelsbots kunnen via API verbinding maken met uw favoriete crypto-uitwisseling zoals Crypto.com, Binance of Bitvavo. U kunt het dus integreren in uw bestaande crypto-investeringsstrategie. 

 

Zijn Crypto-Trading Bot altijd winstgevend? 

Dit is de belangrijkste vraag die de meeste handelaren stellen. Is een cryptobot altijd beter dan een menselijke actie of kun je een cryptobot verslaan? Het kan gezegd worden dat het niet eenvoudig is om passief inkomen te verdienen met een tradingbot. Als je ongeduldig bent en snel geld wilt verdienen, zijn handelsbots niets voor jou. 

Cryptocurrency-tradingbots automatiseren uw denken, ze voeren uw handelsstrategie consistent uit, maar tegelijkertijd kunnen ze ook bepaalde patronen verkeerd inschatten. Je kunt ook geld verliezen met een cryptobot, er is altijd een risico. De sleutel tot het maken van winstgevende crypto-robots hangt af van uw aanpak en of u de tijd neemt om de software te begrijpen. Investeer alleen wat u zich kunt veroorloven om te verliezen en gebruik stop loss om het risico te minimaliseren 

Met de meeste crypto-handelsbots kunt u ook op papier handelen. Dit betekent dat je  je strategie kunt testen met virtuele crypto. Hiermee win je noch verlies je geld. We raden aan om papierhandel te gebruiken voordat u begint. 

 

Welke Crypto-Trading Bot moet ik kiezen?

Er zijn verschillende crypto-handelsbots op de markt. Daarom hebben we de 2 beste crypto trading bots voor je op een rijtje gezet. Alle tradingrobots die we hieronder bespreken, bieden gratis trainingsmodules. Het is verstandig om van de gelegenheid gebruik  te maken om alle functies te  kennen en correct te gebruiken. Het goede ding is dat je met de meeste tradingbotplatforms ook lid kunt worden van hun tradingsbot-community op Telegram. Zo kun je vragen stellen en advies krijgen over het gebruik van bitcoin of een specifieke cryptobot.

  1. Cryptohopper

Cryptohopper is opgericht in Amsterdam! Als u graag handelt met Bitvavo-uitwisseling, dan is dit de crypto-tradingbot voor u. 

Cryptohopper heeft  integratie met Bitvavo. Naast Bitvavo heeft het natuurlijk ook links naar andere populaire beurzen zoals Crypto.com, Binance, Kraken, Bitpanda, Coinbase en meer. 

Naast Cryptohopper hebben we nog een goede handelsbot gevonden die gelinkt kan worden aan Bitvavo genaamd Crypto-bot.eu. Ook is er  Bitbroker Trade. 

Cryptohopper heeft veel raakvlakken met 3Commas, zoals  integratie met TradingView. Wij zijn echter van mening dat de gratis versie van 3Commas iets completer is dan  Cryptohopper. 

In de gratis versie kun je met Cryptohopper max 20 posities  en u kunt alleen  handmatig handelen. Het gebruik van een echte gesimuleerde crypto-tradebot is alleen mogelijk vanaf $ 19 per maand. Van daaruit kunt u automatisch kopen en verkopen op Bitvavo. 

De AI-handelsbot is alleen beschikbaar met een Cryptohopper Hero-abonnement dat $ 83,25 per maand kost. 

Het goede aan Cryptohopper is dat ze marketplace hebben. Hier kunt u andere  gratis of betaalde bots gebruiken die andere ervaren cryptotraders hebben ontwikkeld. Zo hoeft u uw strategie niet tot in de puntjes uit te werken!

Cryptohopper – A Quick tour

 

  1. 3Commas

  • Hoe 3Commas werkt  

Direct na het aanmaken van een 3Commas-account koppel je 1 of meerdere exchange-accounts (bijvoorbeeld Binance of OKX). Niet elke exchange uitwisseling is gerelateerd aan 3Commas. Bitvavo staat u momenteel niet toe om eenvoudig 3Commas-bots te integreren. Er zijn  23 andere beurzen die met 3Commas werken. 

Nadat u uw beurs accounts hebt gekoppeld, kunt u geautomatiseerde handelsacties toepassen via 3Commas en hoeft u niet  op elke beurs afzonderlijk in te loggen om te handelen. Het heet SmartTrade in de app.

  • 3Commas Functies 

Een handige functie van 3Commas is de volgvolgorde. Met Trailing Order kunt u stop loss-limieten naar eigen inzicht aanpassen. Wat je meestal tegenkomt bij cryptocurrency prijzen is dat de prijs daadwerkelijk met een bepaald tempo omhoog of omlaag gaat (sprint). Als de prijs van cryptocurrency omhoog schiet en uw limiet in een snel tempo begint te worden gedolven, kan Tracker Orders ervoor zorgen dat uw koop-/verkooplimieten automatisch  worden aangepast. In feite zorgt dit er meestal voor dat je limiet  wordt gemined en je  je crypto koopt of verkoopt, maar toch extra winst maakt! Met 3Commas kunt u ook fantasie verhandelen en uw strategie  testen met papierhandel. Bovendien integreert 3Commas eenvoudig met Trading View. Bovendien heeft het nog vele andere functies die u zelf kunt ervaren. Deze cryptocurrency-handelsapp maakt  ook gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). 

  • Welke exchanges kan je koppelen aan 3Commas? 

3Commas-handelsrobot die kan worden geassocieerd met veel populaire exchanges. Zo kun je 3Commas koppelen met KuCoin, ByBit, Binance, Huobi en Bitfinex. 3Commas is de meest gebruikte bot voor Binance. Het is ook een handelsbot voor Gate.io, FTX en OKX. 

3Commas – Get Maximum Profit from Trading.