Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Crypto gaat mainstream: voorspellen wie de volgende president van de VS wordt via Polymarket haalt monstervolumes

Polymarket komt naar voren als een uitstekend voorbeeld van hoe crypto real-world use cases vindt. Het gedecentraliseerde platform voor voorspellingsmarkten stelt gebruikers in staat om te wedden op de uitkomst van toekomstige gebeurtenissen met behulp van cryptomunten. Wat Polymarket onderscheidt van andere gokplatformen, is de toepassing van blockchain-transparantie (Polymarket maakt gebruik van de blockchain Polygon) om verifieerbare voorspellingsmarkten te creëren.

Een van de populairste markten van Polymarket is het voorspellen van de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Met een handelsvolume van meer dan 150 miljoen dollar is dit de grootste markt voor weddenschappen op de presidentsverkiezingen op welk platform dan ook. Dit onderstreept zowel de honger van het publiek naar politieke speculatie als de positie van Polymarket als de toonaangevende cryptovoorspellingsmarkt.

Sinds de lancering in 2021 heeft Polymarket meer dan $ 1 miljard aan handelsvolume gefaciliteerd op duizenden markten over onderwerpen variërend van andere verkiezingen tot crypto-prijzen. Als één van de weinige crypto producten die significante mainstream tractie heeft gekregen, vertegenwoordigt Polymarket de evolutie van blockchain technologie als niche naar een populair product. Het succes van Polymarket geeft hoop en inzicht voor de toekomst van het gebruik van crypto in andere mainstream-toepassingen.