Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Cointelegraph lanceert fake news over goedkeuring Blackrock Bitcoin ETF

Op maandag meldde het cryptocurrency-nieuwsplatform Cointelegraph dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht had gegeven voor het Ishares spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Blackrock. Dit onbevestigde nieuws deed de waarde van Bitcoin met meer dan 10% stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, ondanks het ontbreken van officiële bevestiging van zowel de SEC als Blackrock.
Later bleek echter dat het nieuws verzonnen was. Blackrock bevestigde dat de goedkeuring vals was en dat de ETF-aanvraag nog steeds in behandeling was bij de SEC. Cointelegraph kreeg kritiek voor het verspreiden van onjuiste informatie en heeft sindsdien zijn sociale media posts ingetrokken en zijn excuses aangeboden. Het incident zorgde aanvankelijk voor een stijging van de prijs van Bitcoin tot bijna $30.000, de waarde daalde echter weer tot onder $28.000 nadat de waarheid aan het licht kwam.
De gebeurtenis toonde echter wel wat voor vuurwerk een legitieme goedkeuring, als die wordt verleend, de cryptocurrency-markten zou kunnen opleveren.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »