Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Coinbase ondersteunt een rechtszaak om Tornado Cash weer legaal te maken

De bikkelharde anti-crypto houding van de Amerikaanse overheid kent geen grenzen, maar niet zonder een terechte tegenreactie. Het Amerikaanse ministerie van Financiën staat voor een nieuwe juridische uitdaging waarbij zes personen, gesteund door de crypto exchange Coinbase, proberen het besluit om de cryptomixer Tornado Cash te straffen, nietig te laten verklaren.

Tornado Cash is een crypto-mixer die gebruikers in staat stelt om hun transacties op de blockchain te anonimiseren. Dit betekent dat het moeilijker wordt om te achterhalen wie de transacties heeft gedaan en waar het geld naartoe is gegaan. Het open-source karakter van Tornado Cash betekent weliswaar dat de code publiekelijk beschikbaar is voor iedereen om te bekijken, te bewerken en te gebruiken.

De Amerikaanse overheid claimt dat het gebruik van Tornado Cash kan leiden tot criminele activiteiten en daarom stilgelegd moet worden. In die opzet slaagden ze alvast niet. Daarom had het Amerikaanse ministerie van Financiën besloten om de makers van Tornado Cash te straffen onder de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA).

Het aanstaande tegenoffensief dat nu wordt gesteund door Coinbase maakt deel uit van een breder initiatief om privacyrechten op het internet van burgers te herstellen. Ze pleiten immers dat de open-source code van Tornado Cash niet kan worden beschouwd als eigendom onder de IEEPA en dat de wet dus niet van toepassing is op de software.

In augustus 2022 werd de oprichter van Tornado Cash, Alexey Pertsev, gearresteerd in Nederland op verdenking van witwassen van geld met behulp van de mixer. Deze vervolgzaak maakt deel uit van een bredere inspanning om de privacyrechten van Amerikaanse burgers op internet te beschermen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »