Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Brussels parlementslid zet salaris om in Bitcoin

Christophe De Beukelaer, Brussels parlementslid, kondigde aan dat hij zijn volledige salaris van 2022 in bitcoin zal opnemen in een poging om het bewustzijn over de digitale munt in Europa te vergroten en gesprekken op gang te brengen rond het gebruik ervan.

“Ik ben de eerste in Europa, maar niet in de wereld, die met zo’n aanpak de schijnwerpers op cryptocurrencies wil richten,” zei De Beukelaer in een blogpost. “Ik denk dat het nog niet te laat is voor Brussel en België om in de voorhoede van de cryptocurrency-industrie te staan. We hebben al een aantal geweldige bedrijven op dit gebied, maar het is tijd om ons duidelijk te positioneren en een echt ecosysteem te creëren.”

Een golf van politici heeft recent de krantenkoppen gehaald met gelijkaardige aankondigingen, maar terwijl de meeste van deze pioniers uit Noord-Amerika kwamen, neemt De Beukelaer het initiatief naar Europa. De Brusselse afgevaardigde zei dat hij met deze stap Europa wakker wil schudden voor de potentiële voordelen van Bitcoin in de regio, aangezien de VS en Canada tot nu toe voorop liepen met duidelijke acties wat betreft adoptie.

Afgelopen jaar kwam er al nieuws van de burgemeester van Miami, Francis Suarez, om van zijn stad de Amerikaanse hoofdstad van Bitcoin te maken. Kort nadat Suarez grote stappen zette om de cryptocurrency-industrie naar zijn stad te halen, kondigde burgemeester Eric Adams van New York City soortgelijke maatregelen aan. Adams heeft intussen ook een deel van zijn loonstrookjes omgezet in Bitcoin.

De Beukelaer zei dat het betaald krijgen in Bitcoin dit jaar dient als een middel om aandacht te trekken voor de peer-to-peer valuta. Hij zei in de blogpost dat hij naast het wekken van interesse in cryptocurrency bij beleidsmakers, van plan is om “vertrouwen in deze nieuwe wereld” te tonen en “diepgaande reflectie over ons monetaire systeem” aan te moedigen.

“Monetair beleid is een politiek onderwerp…dat te lang in handen van technocraten is gelaten,” aldus de blogpost. “Alle economen waarschuwen ons dat we een zeer riskante periode ingaan: verlies van vertrouwen, inflatie, het drukken van bankbiljetten als nooit tevoren, de digitale euro… Deze onderwerpen komen echter nooit aan bod in het democratische debat. Wat is geld? Wat is het nut? Welke rol is er weggelegd voor een Centrale Bank? Ik wil deze onderwerpen in 2022 op het publieke plein zetten.”

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »