Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Blue-chip NFTs als hefboom investering in Ethereum en Web3

In het opmerkelijke jaar 2021 betrad de markt voor NFTs (Non Fungible Tokens) het toneel van een indrukwekkende bullmarkt. De prijzen van deze collecties digitale kunstwerken, die zich voornamelijk op de Ethereum blockchain bevinden, gingen pijlsnel de hoogte in.
Wat begon met de rush op digitale collectibles van NBA Topshot culmineerde in een absoluut hoogtepunt met de sensationele verkoop van “Everydays: The First 5000 Days” van Beeple, voor een duizelingwekkend bedrag van $69 miljoen bij het gerenommeerde veilinghuis Christie’s.
“What goes up, must come down” en in het jaar 2023 volgde de NFT-markt de algemene cryptomarkt dan toch met een kleine vertraging en de prijzen zakten als een kaartenhuisje in elkaar. Het overaanbod van collecties gecombineerd met een lage kwaliteit van de kunst en het ontbreken van een verhaal of merk waarmee een community zich kan identificeren bij vele collecties deed de markt waarschijnlijk de das om.

Markt van Blue-chip NFTs komt terug tot leven

Desondanks lijkt de NFT-markt recentelijk weer tot leven te komen: het handelsvolume neemt toe, de zogenaamde floor prices (de laagste prijzen binnen een collectie) van de zogeheten blue chip NFTs herstellen zich. Investeerders tonen opnieuw belangstelling voor het potentieel van investeringen in deze unieke digitale tokens.

Je hebt misschien wel eens gehoord van de term “blue-chips” die wordt toegepast op aandelen met een solide reputatie, denk aan bedrijven als Microsoft, Boeing of Coca-Cola. De naam is afgeleid van de kleur van de meest waardevolle pokerchip.
Dezelfde term is sindsdien ook toegepast op een aantal top non-fungible token (NFT)-collecties, ook al is hun waarde toch wat volatieler dan deze topaandelen in de S&P 500. Het gaat hier met name over NFT collecties, als de “Bored Apes” (BAYC), Cryptopunks en meer kunstige NFTs als Art Blocks.

Hefboom op ETH

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat NFTs niet alleen een investering zijn in digitale kunst, maar ook fungeren als een leverage play op Ethereum. De meeste NFTs worden genoteerd in ether (ETH), de native token van het Ethereum-netwerk, waardoor ze gevoelig zijn voor de prestaties van deze blockchain. Met de hernieuwde interesse in NFTs fungeren deze digitale activa als een dubbel geheven weddenschap op de groei van Ethereum.

De investering in blue-chip NFTs kan naar mijn mening, gezien worden als een strategische zet om te profiteren van de toekomstige potentiële opwaardering van Ethereum en zijn Ether token (ETH). De correlatie tussen NFTs en Ethereum kan een tool zijn, als investeringskeuze, voor beleggers die geloven in toekomst van blockchain-technologie en dat Ethereum blijft domineren in de Web3 space of de zogeheten metaverse.

Wil je meer weten over crypto en NFTs? Ontdek alles op ons online lesplatform: https://dca.getlearnworlds.com/.