Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitvavo brengt geruststellend nieuws naar buiten over onderhandelingen met DCG

Voorzichtig optimistisch schrijven we over alweer een lichtpuntje aan de crypto horizon dit groene voorjaar… Bitvavo heeft namelijk via een blogartikel een positieve update gebracht over de onderhandelingen met het failliete Digital Currency Group (DCG). 

De Nederlandse beurs moet nog 280 miljoen euro aan klantengelden terugkrijgen van crypto-leenplatform Genesis, dat als dochteronderneming onder DCG valt. DCG heeft na veel onderhandelen een aangepast voorstel gedaan dat Bitvavo nieuwe hoop geeft dat ze hun geld snel zullen terugzien. Het Nederlandse bedrijf heeft eerder al bekendgemaakt dat er een voorstel uitgegaan was van DCG, waarin het Amerikaanse bedrijf ongeveer 70% van de schuld binnen acceptabele termijn zou kunnen terugbetalen. Na de laatste onderhandelingen komt er nu dus ook een voorstel om de overige 30% zo snel mogelijk terug te betalen. Bitvavo verklaarde zonder in detail te gaan: “Dit voorstel is een verbetering ten opzicht van het eerdere voorstel dat sinds 9 januari op tafel ligt. Het voorstel betekent concreet dat wij binnen een acceptabele termijn het gros van onze uitstaande tegoeden terugkrijgen.”

Hierover was er lange tijd onzekerheid en aangezien de onderhandelingen vertrouwelijk moesten blijven kon Bitvavo tot hiertoe zelf geen inhoudelijke mededelingen doen.

Bitvavo reageerde nu wel op de negatieve berichtgeving in de media: 

“Dat wij gebonden zijn aan vertrouwelijkheid maakt ons helaas kwetsbaar voor speculaties in traditionele media. Wij kunnen speculaties bovendien niet tegenspreken omdat dat onze positie in de onderhandelingen zou kunnen schaden. Feit is dat de onderhandelingen in een eindfase zitten; welke plaatsvinden onder procedureel toezicht van een onafhankelijke rechter; we daar goede vorderingen gemaakt hebben en er een voorstel ligt waar Bitvavo gezien de omstandigheden content mee is.”