Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin verovert plek in top 10 assets wereldwijd!

Bitcoin heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door zijn positie als tiende grootste asset ter wereld veilig te stellen. Het heeft bekende entiteiten zoals Berkshire Hathaway (Warren Buffet) en Tesla overtroffen, met een marktkapitalisatie die bijna $1 biljoen nadert, waarmee het zijn status op de financiële markt definitief bevestigt. De huidige prijs van de cryptocurrency, $52,200 dollar weerspiegelt zijn indrukwekkende waardestijging en trekt wereldwijd de aandacht van investeerders.

Bron: CompaniesMarketCap.com

Ter vergelijking: Ethereum staat momenteel op de 36e plaats. Deze prestatie plaatst Bitcoin naast traditionele finance zwaargewichten zoals goud maar ook technologiegiganten als Microsoft, Apple en Amazon.

Te midden van deze meteorische stijging voorzien vele analysten verdere prijsstijgingen.
Figuren als CryptoQuant CEO Ki Young Ju voorspellen een mogelijke stijging van 160% tot $112.000 dollar met verwijzing naar ETF inflows en de aankomende halving in april.

De opkomst van Bitcoin komt op een moment van recordhoogtes voor de Amerikaanse aandelenmarkten, dus ook met een groeiende honger van investeerders voor risico’s en een sterke vraag naar spot BTC exchange-traded funds (ETF’s).
Kom deze historische mijlpaal met ons meevieren op ons volgende crypto-café, 01/03 in Gent!