Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin springt terug naar $70.000 dankzij inflatiecijfers VS

De prijs van Bitcoin is boven de $69.000 gestegen nadat de laatste Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor mei een lichte daling liet zien.

Uit de beschikbare gegevens blijkt dat de langverwachte Amerikaanse CPI-inflatiegegevens beter waren dan de voorspellingen van verschillende deskundigen.

De Amerikaanse inflatie is drastisch gedaald van de piek van 9,1% in juni 2022 naar 3,3% vandaag. We zien een lagere inflatie in gebruikte auto’s, benzinebedrijven, kleding, voedsel thuis, benzine, medische zorg, stookolie, voedsel buitenshuis, onderdak en elektriciteit.

De beter dan verwachte CPI-cijfers hadden onmiddellijk een positieve invloed op de prijs van Bitcoin, waarbij de BTC met ongeveer 3% steeg met een grote groene candle als gevolg tot $70.000.

Maar als u vandaag op een renteverlaging door de Fed hoopt, houd dan best niet uw adem in, de algemene verwachting is dat deze pas in september aankomt, al is het niet onmogelijk gezien de dalende inflatie.

De kans op een renteverlaging door de Federal Reserve is heel laag zeggen voorspellers, wanneer het panel aan het einde van een tweedaagse bijeenkomst zijn rentebesluit bekendmaakt, namelijk deze avond.

Dat betekent dat het rentetarief van de Fed waarschijnlijk tussen de 5,25% en 5,5% zal blijven, waar het al bijna een jaar staat, op het hoogste punt in 23 jaar.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u