Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin overtreft alle andere activaklassen in Q1

Op bitcoin (BTC) wordt vaak neergekeken als een zeer volatiele investering, maar ondanks de volatiliteit heeft het activum in de loop der jaren enorme rendementen behaald. 

En uit de cijfers van het eerste kwartaal van 2023, komt de digitale munt weer naar voren als de best presterende activaklasse, met winsten van ongeveer 73%, waarmee het meteen ook zijn beste kwartaal is sinds 2021. Meer nog, Bitcoin is tot nu toe het best presterende activum van het afgelopen decennium en dat met zijn 14-jarige bestaan. De munt presteerde beter dan andere activaklassen als de S&P 500, de Nasdaq en goud als het aankomt op koersprestaties in de eerste drie maanden van het jaar.

De crypto beurs Coinbase constateert dat Bitcoin sinds half februari betere resultaten heeft behaald dan andere cryptocurrencies en dat daardoor de BTC dominantie is toegenomen van 43,9% in maart tot 47,7%. De munt toont zich weerbaar als hedge tegen de actuele crisis in het banksysteem, omdat het buiten het traditionele financiële systeem bestaat.

Als antwoord op de financiële crisis van 2008 werd Bitcoin geboren als het middel om mensen hun eigen bank te laten zijn, waardoor we niet meer hoeven te vertrouwen in een centrale autoriteit.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u