Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin op elke Apple computer

“Nothing is more powerful than an idea whose time has come”. Deze quote van Victor Hugo lijkt wel speciaal geschreven voor Bitcoin. Het idee dat ontstond met de Bitcoin Whitepaper 14 jaar geleden blijft aan een razend tempo meer en meer mensen bereiken.

Nu blijkt ook dat Bitcoin een extra steuntje in de rug te krijgt van de werknemers bij Apple. Op 5 april publiceerde tech blogger Andy Baio een artikel waarin hij uitlegt hoe je op elke MacOS computer sinds 2018 de Bitcoin Whitepaper kan terugvinden. Dit wil zeggen dat de Bitcoin Whitepaper opgeslagen staat op vele miljoenen laptops wereldwijd.

De file ligt diep begraven in de system libraries maar is op zich makkelijk terug te vinden als je weet waar te zoeken.

Het nieuws leidde ondertussen al tot de hilarische theorie dat Steve Jobs misschien wel Satoshi Nakamoto is. Ondertussen heeft Apple ook al laten weten dat ze al ongeveer een jaar op de hoogte waren dat er een geheime boodschap was binnengesmokkeld op elk nieuw toestel. Ook de ingenieur verantwoordelijk voor deze stunt is blijkbaar bekend binnen het bedrijf maar heeft tot nu toe nog geen actie ondernomen om de file te verwijderen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u