Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin kandidaat Javier Milei wint presidentsverkiezing Argentinië

Javier Milei, een zelfbenoemde anarcho-kapitalist en voorstander van Bitcoin, heeft de Argentijnse presidentsverkiezingen gewonnen.
Tegenstander Sergio Massa trok zich terug nadat Milei 56% van de stemmen had behaald. Milei, die zeer kritisch is over het economisch beleid van Argentinië, pleit voor het afschaffen van de centrale bank van het dollariseren van de economie om de inflatie te bestrijden, die in oktober 142% bereikte.
Bitcoin steeg bijna 3% na de concessie van Massa. Hoewel Milei niet heeft voorgesteld om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken, ziet hij het als een manier om geld terug te brengen naar de private sector. De crypto gemeenschap, waaronder figuren als Michael Saylor, vierde de overwinning van Milei en beschouwt Bitcoin als hoop voor Argentinië.

De overwinning van Milei staat in contrast met het plan van Massa om een ​​centrale bank digitale valuta (CBDC) te introduceren om de inflatie aan te pakken. Bitcoin-maximalist Max Keiser voorspelt dat tegen begin 2024 drie Latijns-Amerikaanse landen Bitcoin als wettig betaalmiddel zullen aannemen. Ondertussen, nu Bitcoin de volgende halvering nadert en met de deadline voor een BTC spot ETF in het vizier, verwachten de meerderheid van analisten dat BTC de huidige bullish trend voortzet.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »

Blue-chip NFTs als hefboom investering in Ethereum en Web3

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat NFTs niet alleen een investering zijn in digitale kunst, maar ook fungeren als een leverage play op Ethereum. De meeste NFTs worden genoteerd in ether (ETH), de native token van het Ethereum-netwerk, waardoor ze gevoelig zijn voor de prestaties van deze blockchain. Met de hernieuwde interesse in NFTs fungeren deze digitale activa als een dubbel geheven weddenschap op de groei van Ethereum.

LEES VERDER »