Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin kandidaat Javier Milei wint presidentsverkiezing Argentinië

Javier Milei, een zelfbenoemde anarcho-kapitalist en voorstander van Bitcoin, heeft de Argentijnse presidentsverkiezingen gewonnen.
Tegenstander Sergio Massa trok zich terug nadat Milei 56% van de stemmen had behaald. Milei, die zeer kritisch is over het economisch beleid van Argentinië, pleit voor het afschaffen van de centrale bank van het dollariseren van de economie om de inflatie te bestrijden, die in oktober 142% bereikte.
Bitcoin steeg bijna 3% na de concessie van Massa. Hoewel Milei niet heeft voorgesteld om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken, ziet hij het als een manier om geld terug te brengen naar de private sector. De crypto gemeenschap, waaronder figuren als Michael Saylor, vierde de overwinning van Milei en beschouwt Bitcoin als hoop voor Argentinië.

De overwinning van Milei staat in contrast met het plan van Massa om een ​​centrale bank digitale valuta (CBDC) te introduceren om de inflatie aan te pakken. Bitcoin-maximalist Max Keiser voorspelt dat tegen begin 2024 drie Latijns-Amerikaanse landen Bitcoin als wettig betaalmiddel zullen aannemen. Ondertussen, nu Bitcoin de volgende halvering nadert en met de deadline voor een BTC spot ETF in het vizier, verwachten de meerderheid van analisten dat BTC de huidige bullish trend voortzet.