Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op een mogelijke Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) en afnemende rentetarieven in de VS.
Afgelopen dagen daalden de rendementen op 10-jarige Amerikaanse schatkistpapieren tot 4,18%, bijna een procent lager sinds het hoogtepunt in oktober. Deze dalingen worden toegeschreven aan de verwachting dat het strakkere monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve ten einde loopt, en de markt anticipeert nu op mogelijke renteverlagingen vanaf het eerste kwartaal van 2024.

Bitcoin / USD grafiek

De volatiele marktbeweging resulteerde in aanzienlijke liquidaties van gehefboomde posities in Bitcoin futures met name shorts die gokken op lagere prijzen voor deze asset. Institutionele interesse, met de verwachting van de BTC ETF’s in de VS, versterken de rally van Bitcoin. Analysten wijzen op een duidelijke opwaartse trend voor BTC, met technische prijsniveaus die wijzen op een veelbelovend pad naar het bereik van $48.000 tot $53.000. Dit bereik, dat opmerkelijk de vorige hoogtepunten van maart 2022 en september 2021 omvat, wordt gezien als een gebied met minimale weerstand tussen de huidige prijs en de gespecificeerde hoogte van maart 2022.

Wil je meer weten over Technische Analyse van Bitcoin en andere cryptomunten, schrijf je in via ons leerplatform: https://dca.getlearnworlds.com/