Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin ETFs zien terug enorme instroom

De Bitcoin-prijs stijgt boven naar $71.500 als gevolg van de toegenomen instroom in spot Bitcoin ETF’s, waarbij analisten een sterk verband opmerkten tussen deze instroom en de prijsstijging.

In tegenstelling met de trend van de afgelopen weken zien de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de VS een stijging van het beleggersvertrouwen. Op woensdag 5 juni 2024 registreerden deze fondsen een netto-instroom van $488,24 miljoen, wat ondertussen de 17e dag op rij met positieve netto-instromen markeerde.

Quasi alle 11 spot Bitcoin ETF’s zagen woensdag een positieve netto-instroom. Fidelity’s FBTC liep voorop en haalde $221 miljoen op. Blackrock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) volgde met $155 miljoen. Dit laat zien dat beleggers steeds meer op zoek zijn naar blootstelling aan Bitcoin via gereguleerde ETF’s.

Naast de topkandidaten haalden Ark Invest en 21Shares’ ARKB $71 miljoen binnen, terwijl Bitwise’s BITB $19 miljoen binnenhaalde. Zelfs Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat meer als een trust dan als een ETF functioneert, zag een netto-instroom van $15 miljoen, wat de tweede opeenvolgende positieve dag markeerde.