Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin blijft voorlopig sukkelen

De laatste all-time high van Bitcoin op 10 november (ATH, $69,010) is ondertussen ook weer een dikke maand geleden. Sindsdien zit er enorm weinig leven in Bitcoin.

We zijn ondertussen teruggezakt naar $47,615, oftewel een daling van ongeveer 31%. Alhoewel het sentiment op dit moment zonder meer negatief te noemen is, mogen we toch niet vergeten dat een prijs van $47,615 per Bitcoin begin dit jaar astronomisch hoog werd genoemd, het kan snel gaan! Bovendien is de huidige correctie zeker niet uitzonderlijk, zoals je in de afbeelding hierboven kan zien hebben we tijdens de bull run van 2017 vijf keer een correctie gehad van meer dan 31%.

Tegelijk moeten we ook toegeven dat 2021 atypische prijsschommelingen vertoont, zo hadden we eerder dit jaar een correctie van 53%, iets dat niet gebeurd is tijdens een bull market sinds 2013. Ook de lengte van deze cyclus strookt niet met het verleden, zo zijn we nu bijna 600 dagen na de halving, terwijl we piekten na 525 dagen in 2017 en na 360 dagen in 2013.

Zelfs grote Bitcoin influencers zoals Willy Woo en PlanB lieten heel wat steken vallen (PlanB voorspelde een prijs van $135,000 voor het jaareinde, maar die ambitie mag hij zeker opbergen nu). Het stock-to-flow model tenslotte komt voorlopig nog niet in gevaar, pas sinds 4 december wijkt het meer dan één standaarddeviatie af van de fundamentele prijs, heel normaal dus.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u