Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin blijft hangen rond All-time-high van $70,000 dollar ondanks inflows ETFs

Bitcoin daalde naar $69.200 na een korte piek boven $70.000, waarschijnlijk door winstnemingen van beleggers. Crypto analisten blijven optimistisch ondanks deze kleine terugval, door te wijzen op de overtuiging van langetermijnhouders en de politieke shift in de Verenigde Staten van de laatste weken ten aanzien van crypto. Zo lijkt het zo goed als zeker dat er in de toekomst nog andere crypto spot ETFs zullen worden goedgekeurd,met name deze van Ethereum (ETH) spot ETF.

Bovendien blijkt uit on-chain data dat meer dan de helft van de Bitcoin-voorraad inactief blijft, wat wijst op een sterk vertrouwen onder langetermijnbeleggers. De bredere cryptocurrency markt volgde de trend van Amerikaanse aandelen, met een aantal meme coins die opmerkelijke winsten boekten over de afgelopen week.
Ook de flows in de Bitcoin ETFs in de VS zitten goed, met een inflow van bijna $890 miljoen dollar op dinsdag 4 juni. Gecombineerd met de kleinere issuance van Bitcoin na de halving zou dit op termijn tot een supply shock kunnen leiden voor Bitcoin met een explosieve prijsstijging voor deze asset als gevolg.

Bitcoin ETF USA flows
Bron: Talkingmacro.com


Over het algemeen blijft het sentiment rond de toekomstige groei van Bitcoin zeer positief, zo werd er ook een algemene stijging van de handelsvolumes in BTC genoteerd. Sentiment en vooruitzicht zitten alvast goed, nu is het nog wachten op grotere bewegingen van de prijs..