Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin blaast 13 kaarsjes uit!

Op 3 januari 2009 bracht de raadselachtige en anonieme Satoshi Nakamoto het Genesis-blok met de eerste 50 Bitcoin uit op Sourceforge. Hij liet daarbij ook een bericht achter op de blockchain waarin hij een kop citeerde uit de Britse krant Times:

“The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.”

Het concept achter de harde, open en gedecentraliseerde munt ontstond in de nasleep van de financiële crisis van 2008, waarvan ze de banken de schuld gaven.

Satoshi was geen fan van het moderne banksysteem, en had vooral moeite met fractional-reserve banking. Dat is wanneer een bank deposito’s aanvaardt en leningen of investeringen doet, maar verplicht is om reserves aan te houden ter grootte van slechts een fractie van haar depositoverplichtingen. De bank gebruikt in wezen dus geld dat ze niet bezit.

Hij wilde af van de banken en de duistere tussenpersonen die hij als corrupt en onbetrouwbaar beschouwde, en koos voor een meer door de gemeenschap gestuurde digitale munt.

Dertien jaar later doet Bitcoin het nog steeds goed met een marktkapitalisatie van bijna 1.000 miljard dollar. De munt is nu in handen van miljardairs, banken, beroemdheden, overheden, investeringsfondsen en bedrijven, wat aantoont hoe ver Bitcoin in zijn korte bestaan is gekomen.

Op Bitcoin Genesis Day vorig jaar was de prijs per Bitcoin iets meer dan $32.000. Sindsdien heeft het ongeveer 47% gewonnen tot de huidige prijzen op ongeveer $47.000.

De asset is nog steeds aan het consolideren in deze range nadat het sinds half november een neerwaartse trend heeft ingezet.

Tot slot staat deze verjaardag ook bekend als de viering voor de “Proof of Keys”. Een aanmoediging voor Bitcoin houders om controle over hun eigen sleutels te nemen en deze van ‘Custodial wallets’ af te halen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »