Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance Bitcoin

Binance pauzeert Bitcoin Opnames vanwege drukte op Bitcoin netwerk

’s Werelds grootste cryptocurrency exchange, Binance, heeft de Bitcoin (BTC) opnames voor gebruikers hervat na twee tijdelijke pauzes vanwege technische problemen. De pauzes duurde enkele uren en werden veroorzaakt door congestie op de Bitcoin blockchain. De pauzes zorgden ook tijdelijk voor wat paniek in de crypto community, wat de prijs van BTC meteen enkele percenten deed zakken.

Hoge drukte op het Bitcoin netwerk zorgt voor hoge transactiekosten

De pauze in opnames was, aldus Binance, nodig om gebruikers te beschermen tegen hoge kosten tijdens de congestieperiode van het netwerk. De gemiddelde transactie kost voor voor een Bitcoin-transactie was gestegen naar $30 dollar, een niveau dat sinds april 2021, de piek van de vorige Bitcoin bullrun, niet meer gezien was.

btc transaction fees
BTC transaction fees stijgen naar 30$

Binance zal Lightning Network integreren

Binance heeft zijn Bitcoin transactiekosten aangepast om een soortgelijke herhaling in de toekomst te voorkomen en werkt aan de integratie met Bitcoin Lightning Network, een layer-2 van Bitcoin die snelle en goedkope Bitcoin transfers mogelijk maakt. Het aantal onbevestigde transacties op het Bitcoin-netwerk naderde de kaap van 500.000 en blijft nu hangen rond de 400.000 transacties, wat nog steeds uitzonderlijk hoog is.

unconfirmed txs btc
Unconfirmed transactions Bitcoin

Ordinals en BRC-20 zijn verantwoordelijk voor de drukte op Bitcoin

BRC-20 is een experimenteel framework voor het bouwen van “fungible tokens” op Bitcoin. Het maakt hiervoor gebruik van Ordinals, het protocol waarmee gebruikers gegevens ‘permanent’ kunnen inschrijven op afzonderlijke satoshis (de kleinste eenheid van bitcoin). Dit protocol heeft een nieuwe soort non-fungibel token (NFT) marktplaats gecreëerd, waar voornamelijk tekst en JPEG’s op de Bitcoin blockchain worden geplaatst en verkocht als “Bitcoin ordinal inscriptions”. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om in één transactie blok meer dan 3.000 inscripties te zien uploaden, waardoor een immense achterstand van transacties ontstaat.
Op papier is het Ordinals protocol een potentiële innovatie voor Bitcoin. In de praktijk blijft deze voorlopig beperkt tot het lanceren van meme-coins en digitale krabbels met nadelige gevolgen voor de Bitcoin blockchain ivm transactietijden en transactiekosten.

Ordinals Bitcoin Wizards
Bitcoin Wizards, een bekende Ordinal Inscription reeks

Hoge nood aan schaalbaarheid voor Bitcoin via Lightning Network

Tot slot toont de pauze in Bitcoin-opnames door Binance, en de grote drukte op Bitcoin duidelijk het belang van schaalbaarheid in blockchain technologie en cryptocurrency markten. De integratie van het Lightning Network door Binance zal de transactiesnelheid verbeteren en de kosten verlagen, waardoor Bitcoin transacties toegankelijker en gebruikersvriendelijker zullen worden, niet alleen voor de gebruikers van Binance, maar voor alle Bitcoin gebruikers. Deze integratie geeft dan ook meteen het goede voorbeeld voor de rest van de crypto community.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »