Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Belgische actie wil Bitcoin inzamelen om Vlaams parlement bij te scholen

Hoe zalig zou het wel niet zijn moesten politiekers begrijpen wat Bitcoin is en hoe het onze maatschappij ten goede kan veranderen? Hoewel de kans zeer klein is dat politiekers het nut van eerlijk decentraal geld zullen inzien is het toch een poging waard. Zowel in Amerika als in België wordt er daarom geld ingezameld om politiekers te “orange pillen”

De bal ging aan het rollen toen de makers achter de “Orange Pill App”, een platform voor Bitcoiners om digitaal met mekaar in contact te komen, bekend Bitcoin auteur Saifedean Ammous uitdaagden om een account aan te maken op hun platform. Als de auteur zou ingaan op de uitnodiging beloofde de developers plechtig om het hele Amerikaanse congres een kopie op te sturen van zijn boek “The Bitcoin Standard”.

Nog geen 24 uur later liet Saifedean Ammous via Twitter weten dat hij de deal zag zitten. Nu ligt de bal uiteraard in het kamp van The Orange Pill App om alle 535 leden van het Amerikaanse congres het best verkochte Bitcoin boek ter wereld te bezorgen. Aangezien het om een serieuze som geld gaat is er ondertussen een crowdfunding actie op poten gezet om het geld in te zamelen.

De actie bracht ook Belgische Bitcoiners op ideeën en dus werd er op 29 maart ook een crowdfunding aangemaakt om alle 124 leden van het Vlaams parlement de Nederlandse versie van “The Bitcoin Standard” te bezorgen. De Belgische actie heeft ondertussen al 3,4 miljoen satoshi’s ingezameld en is dus goed op weg om zijn doel van 5 miljoen te behalen. Je kan zelf ook een storting doen via deze link en wie weet loopt er binnenkort wel iemand rond in het Vlaams parlement die begrijpt hoe onze economie werkt!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »