Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Belgische actie wil Bitcoin inzamelen om Vlaams parlement bij te scholen

Hoe zalig zou het wel niet zijn moesten politiekers begrijpen wat Bitcoin is en hoe het onze maatschappij ten goede kan veranderen? Hoewel de kans zeer klein is dat politiekers het nut van eerlijk decentraal geld zullen inzien is het toch een poging waard. Zowel in Amerika als in België wordt er daarom geld ingezameld om politiekers te “orange pillen”

De bal ging aan het rollen toen de makers achter de “Orange Pill App”, een platform voor Bitcoiners om digitaal met mekaar in contact te komen, bekend Bitcoin auteur Saifedean Ammous uitdaagden om een account aan te maken op hun platform. Als de auteur zou ingaan op de uitnodiging beloofde de developers plechtig om het hele Amerikaanse congres een kopie op te sturen van zijn boek “The Bitcoin Standard”.

Nog geen 24 uur later liet Saifedean Ammous via Twitter weten dat hij de deal zag zitten. Nu ligt de bal uiteraard in het kamp van The Orange Pill App om alle 535 leden van het Amerikaanse congres het best verkochte Bitcoin boek ter wereld te bezorgen. Aangezien het om een serieuze som geld gaat is er ondertussen een crowdfunding actie op poten gezet om het geld in te zamelen.

De actie bracht ook Belgische Bitcoiners op ideeën en dus werd er op 29 maart ook een crowdfunding aangemaakt om alle 124 leden van het Vlaams parlement de Nederlandse versie van “The Bitcoin Standard” te bezorgen. De Belgische actie heeft ondertussen al 3,4 miljoen satoshi’s ingezameld en is dus goed op weg om zijn doel van 5 miljoen te behalen. Je kan zelf ook een storting doen via deze link en wie weet loopt er binnenkort wel iemand rond in het Vlaams parlement die begrijpt hoe onze economie werkt!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u