Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Battle of the Layer one

De laatste weken domineert deze uitspraak de feed van de meesten onder ons, uiteraard is Ethereum layer one momenteel het slachtoffer van zijn eigen succes. Maar grote investeerders kijken natuurlijk verder, ze zoeken een betrouwbaar platform om het geld van hun cliënteel in te investeren. Een platform wat de tand des tijds heeft doorstaan, waar constant aan wordt gesleuteld achter de schermen én waar er een belangrijke mijlpaal staat gepland met de transformatie naar PoS.

We zien Solana als nieuwkomer dit jaar met een énorme run! Maar, ditzelfde platform ging enkele maanden volledig offline door de succesvolle opstart van één ICO (!) Investeerders zien dit uiteraard, ze zien ook de gecentraliseerde werking van Solana met een minimaal aantal validators. Avax is een andere succesvolle nieuwkomer met een gigantisch geëvolueerde ecospace maar het moet ook nog zijn strepen verdienen. Deze week zagen we ook de enorme run van Elrond, allemaal prachtige producten met enorme snelheden, lage fees en noem maar op.

Ons advies is, volg de cash flow van de grote investeerders, de platformen met de meeste developers .De prijs is dikwijls niet de juiste indicator, eerder een short term visie…