Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Arkham Intelligence lekt onbedoeld e-mail adressen klanten

Crypto-startup Arkham intelligence lijkt al maandenlang onbedoeld gebruikersgegevens te lekken. Het bedrijf had maandag al de woede van de crypto community op zijn hals gehaald met een service waarmee anonieme crypto gebruikers ontmaskerd kunnen worden. Daarnaast zijn er beschuldigingen dat het bedrijf een veel te eenvoudige methode gebruikt om de e-mailadressen van hun klanten te verbergen.

Arkham Intelligence, een bedrijf dat crypto data verzamelt, zorgde maandag al voor ophef door een nieuwe service aan te kondigen om de (anonieme) eigenaars van crypto wallets te ontmaskeren. Dit tot groot ongenoegen van privacy-gerichte crypto voorstanders.

Het lekken van gebruikersgegevens komt voort uit de manier waarop Arkham zijn ref-link programma heeft opgezet. Gebruikers delen hun unieke verwijzings-URL, die op versleutelde wijze het e-mailadres van de gebruiker bevat. Maar achteraf bleek dit e-mail adres eenvoudig te decoderen uit deze ref-link.

Arkham heeft nog niet gereageerd op de hetze. Het is ook onduidelijk hoeveel gebruikers werkelijk getroffen zijn, gezien het grote aantal gebruikers die de reflink o.a. op Twitter gedeeld hebben.