Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Amerikaanse rechtbank noemt ETH een commodity (grondstof)

Een Amerikaanse rechtbank heeft een voorgestelde “class action”-rechtszaak tegen Uniswap, de grootste gedecentraliseerde crypto exchange (DEX)  afgewezen, waarin werd beweerd dat de dApp verantwoordelijk was voor schade aan investeerders door de scam tokens die op het platform werden verhandeld.
De rechter, die ook toezicht houdt op de SEC-rechtszaak tegen Coinbase, classificeerde ethereum (ETH) duidelijk als een grondstof (commodity) in haar oordeel, ondanks de SEC die dit vermeed. De rechtbank oordeelde dat de werkelijke beklaagden de uitgevers van de scam tokens waren, niet Uniswap.
De gedecentraliseerde aard van het Uniswap Protocol maakte het identificeren van deze uitgevers onmogelijk. De rechtbank verwierp ook het argument dat Uniswap schuldig was aan het faciliteren van de handel in scam tokens.
Deze uitspraak kan invloed hebben op toekomstige rechtszaken tegen gedecentraliseerde protocollen en de interpretatie van Amerikaanse effectenwetten met betrekking tot crypto-activa. De rechtbank suggereerde ook dat het Amerikaans Congres beter geschikt is om deze kwesties aan te pakken gezien het gebrek aan relevante regulering.