Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Alliantie tussen Brazilië en Argentinië tegen de dollar

Brazilië en Argentinië kondigen deze week aan dat ze van start gaan met de voorbereidingen van een pan-Zuid-Amerikaanse munteenheid. Bedoeling is om de economische samenwerking tussen Zuid-Amerikaanse landen te bevorderen en meer onafhankelijkheid te verwerven van de dollar, dat sinds jaar en dag een enorm grote rol speelt in Zuid-Amerika.

De nieuwe munteenheid, die de naam “Sur” zal dragen, zal initieel enkel in Argentinië en Brazilië uitgebracht worden en in parallel met de huidige valuta’s circuleren. Pas in een later stadium kunnen andere Zuid-Amerikaanse naties toetreden tot de nieuwe monetaire unie.

Op het eerste zicht is het vooral Argentinië dat veel te winnen heeft bij dit verbond. Het land worstelt al verscheidene decennia met devaluaties en hoge inflatie dankzij het aanhoudend economisch wanbeleid. Op dit moment is de inflatie in Argentinië bijvoorbeeld rond de 100%. De vraag is dus ook of de Brazilianen wel opgezet zullen zijn met deze samenwerking. De twee naties worden bovendien sinds begin dit jaar bestuurd door linkse partijen, een factor die zeker heeft bijgedragen tot de nieuwe monetaire samenwerking.

Het project doet ook enorm denken aan kleinschalige versie van de Euro. Waar Europa verantwoordelijk is voor 14% van het globale bbp, is dit in Zuid-Amerika slechts 5%. Bovendien staat het project nog in zijn absolute kinderschoenen. Bij de Euro duurde het bijna 35 jaar alvorens het idee eindelijk realiteit werd. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, is alleszins geen grote fan van dit plan en suggereert dat ze beter zouden kiezen voor BTC als munteenheid.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »