Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Cryptoproject Trump wordt geconfronteerd met websitecrash, en komt zwaar tekort in gewenste token sales

De door de Trump-familie gesteunde World Liberty Financial (WLF) lanceerde haar WLFI token-verkoop op 15 oktober 2024, maar kreeg te maken met tegenslagen toen de website crashte door druk verkeer. Ondanks 72 miljoen unieke bezoeken in het eerste uur, werd slechts 1,7% van de beoogde 20 miljard tokens verkocht, wat neerkomt op ruwweg $5,7 miljoen aan activa in ETH, USDT en USDC.
WLFI, een governance token voor het WLF platform, stelt gebruikers in staat om deel te nemen aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) activiteiten zoals lenen en uitlenen. Donald Trump, de “chief crypto advocate” van het project, en zijn zonen, die vermeld staan als “Web3 ambassadeurs”, leiden de inspanningen om traditionele gebruikers te integreren in de Web3 ruimte en tegelijkertijd te voldoen aan de Amerikaanse financiële regelgeving.

Foto uit de “gold paper” van WLFI

Ondanks Trump’s push om de adoptie van crypto te bevorderen, roepen de trage start van de token-verkoop en technische problemen vragen op over de geloofwaardigheid van het project en het potentieel voor succes.

Wil je meer weten over decentralized finance (DeFi), neem dan een kijkje op ons digitaal leerplatform.