Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Grote crypto ETF’s inflow op dinsdag 10/09

Bitcoin ETF’s instroom

De Bitcoin Exchange-Traded Funds liet op dinsdag 10 september een positieve instroom optekenen van om en bij de 117 miljoen dollar. Daarmee eindigt zij haar reeks van negatieve uitstroom, die acht opeenvolgende dagen duurde. De FBTC van Fidelity leidde met meer dan 63 miljoen dollar op de andere ETF’s.

Op dinsdag 10 september liet de Bitcoin ETF markt een aanzienlijke instroom optekenen van 116.96 miljoen dollar. Het was al van 26 augustus geleden dat er een positieve toestroom kon worden waargenomen. Van alle ETF’s liet Fidelity de grootste instroom optekenen, ter waarde van 63.16 miljoen dollar, gevolgd door Grayscale’s Bitcoin Mini Trust met 41.13 miljoen dollar aan inflows. Op de derde plaats stond Ark Invest ARKB met een instroom van 12.68 miljoen dollar. Opvallend is dat Blackrock’s IBIT en de acht andere fondsen geen in-of uitstroom lieten optekenen. IBIT liet zelfs geen netto instroom meer optekenen sinds 26 augustus.

De twaalf Bitcoin ETF’s kenden een dagelijks trading volume van 712.27 miljoen dollar op dinsdag, wat lager ligt dan het gemiddelde, dat ergens schommelt tussen 1 en 2 miljard dollar. Volgens verschillende databronnen is dit volume het derde laagste ooit opgetekend voor spot Bitcoin ETF’s en ook het laagste volume sinds 6 februari. Sinds de lancering van de Bitcoin ETF’s hebben de twaalf fondsen reeds een gecumuleerde netto instroom van meer dan 17 miljard dollar.

Ethereum ETF’s instroom

Ook de spot Ethereum ETF’s kenden een dag met positieve instromen, ter waarde van 11.44 miljoen dollar. Daarmee eindigt zij haar vijfdaagse reeks van netto outflows en is het ook de eerste dag sinds 26 augustus met een positieve instroom.

Ook hier spant Fidelity’s FETH de kroon, met een positieve netto instroom van 7.13 miljoen dollar, gevolgd door Blackrock’s ETHA met 4.31 miljoen dollar aan netto inflows. De zeven andere spot ETH ETF’s zagen geen in- of uitstroom. Het cumulatieve trading volume van de negen ETH Exchange-Traded funds bedroeg 102.87 miljoen dollar, dat iets lager ligt dan het volume op maandag, dat toen 124.51 miljoen dollar bedroeg.

Ondertussen zakte de prijs van zowel Bitcoin als Ethereum op dinsdag met 0.53% en 0.61% respectievelijk. De twee cryptomunten ondervonden vooral veel volatiliteit in de nacht van dinsdag op woensdag, tijdens het (eerste) debat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris. Nu is het vooral uitkijken naar de FED FOMC (Federal Open Market Committee) op 18 september. Mogelijke interest verlagingen liggen op tafel, wat een positief effect zou teweegbrengen voor risk assets, zoals Bitcoin en Ethereum.