Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

10.000 BTC van Silk Road naar exchange verplaatst

De Amerikaanse overheid heeft onlangs bijna $600 miljoen aan Bitcoin (BTC), in beslag genomen van de Silk Road dark web marktplaats, overgeheveld naar een wallet die is gekoppeld aan Coinbase Prime.

Deze transfer van 10.000 Bitcoin werd gerapporteerd door Arkham Intelligence.

Het is onduidelijk of de Bitcoin zullen worden verkocht of vastgehouden. Deze transactie volgt op een eerdere beweging van ongeveer $ 2 miljard in Silk Road Bitcoin eind juli. Sindsdien is de prijs van Bitcoin gedaald, al is het slechts speculatie dat deze transfer de oorzaak is.

Zulke significante overdrachten trekken vaak de aandacht van investeerders, wat speculaties aanwakkert over de mogelijke impact op de markt. Vorige maand kende de U.S. Marshals Service Coinbase Prime een contract toe om grote cryptovaluta-activa te beheren en af ​​te stoten, wat suggereert dat de overheid deze activa mogelijk verplaatst voor bewaringsdoeleinden.

De Silk Road-marktplaats, die in 2014 werd gesloten, faciliteerde illegale transacties met cryptovaluta zoals Bitcoin. In de loop der jaren hebben Amerikaanse autoriteiten delen van de in beslag genomen Bitcoin verkocht.