Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Technische analyse: Kaartpatroon: Symmetrische driehoek

Het kaartpatroon gaat men meestal opmerken wanneer men S/R-lijnen en trendlijnen begint te tekenen op de chart en ze horen tot de basis van het technisch traden. Veel voorkomend patroon op dit moment is symmetrische driehoek. EGLD/USDT is daar op dit moment een voorbeeld van. Op bovenstaande afbeelding vormen 2 trendlijnen een driehoek. 

Wanneer men vanuit de punt van de driehoek een horizontale lijn tekent merkt men zelf op dat de hoek naar beide trendlijnen behoorlijk gelijk is en dat deze lijn een duidelijk S/R-lijn is geweest in de vorming van de driehoek. Vandaar de benaming symmetrische driehoek. Vaak leest men dat dit een continuation pattern is dwz uptrend voor de vorming van de driehoek geeft uptrend na uitbraak. 

Toch noemen we het beter een neutraal patroon. Daar beide richtingen mogelijk zijn, uitbraak in uptrend en uitbraak in downtrend. Spanning bouwt zich op (compressie) terwijl de prijs consolideert en als trader is het verstandig om te wachten tot een van de beide trendlijnen doorbroken wordt. Geduld is een lieve deugd en dat is ook wat je hier nodig hebt…. geduld. De markt neemt een afwachtende houding aan. 

En dat zal men merken in een afname van het volume naarmate men meer naar de punt van de driehoek gaat. Finaal wordt er een richting gekozen en breekt de prijs uit de driehoek. Dit dient gepaard te gaan met een toename van het volume. Zoniet kan het gaan om een fake breakout. En gaat de prijs alsnog van richting veranderen. De indicator volume dient als ondersteuning voor deze beslissing. 

Deze situatie krijgen we nu te zien… prijs zakt door de onderste trendlijn maar het volume is niet mee en ook zijn de body’s van de candles zeer klein. En dus …nog even geduld en wachten op de retest van de onderste trendlijn. Of mogelijk gaan we terug de driehoek in en zijn we weg naar een uitbraak op de bovenste trendlijn. Fingers crossed for a bullish breakout.
Heb je interesse om meer te leren over crypto trading? Misschien is onze Crypto Trader cursus dan wel iets voor jou.

 

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »