Technische analyse: Kaartpatroon: Symmetrische driehoek

Het kaartpatroon gaat men meestal opmerken wanneer men S/R-lijnen en trendlijnen begint te tekenen op de chart en ze horen tot de basis van het technisch traden. Veel voorkomend patroon op dit moment is symmetrische driehoek. EGLD/USDT is daar op dit moment een voorbeeld van. Op bovenstaande afbeelding vormen 2 trendlijnen een driehoek. 

Wanneer men vanuit de punt van de driehoek een horizontale lijn tekent merkt men zelf op dat de hoek naar beide trendlijnen behoorlijk gelijk is en dat deze lijn een duidelijk S/R-lijn is geweest in de vorming van de driehoek. Vandaar de benaming symmetrische driehoek. Vaak leest men dat dit een continuation pattern is dwz uptrend voor de vorming van de driehoek geeft uptrend na uitbraak. 

Toch noemen we het beter een neutraal patroon. Daar beide richtingen mogelijk zijn, uitbraak in uptrend en uitbraak in downtrend. Spanning bouwt zich op (compressie) terwijl de prijs consolideert en als trader is het verstandig om te wachten tot een van de beide trendlijnen doorbroken wordt. Geduld is een lieve deugd en dat is ook wat je hier nodig hebt…. geduld. De markt neemt een afwachtende houding aan. 

En dat zal men merken in een afname van het volume naarmate men meer naar de punt van de driehoek gaat. Finaal wordt er een richting gekozen en breekt de prijs uit de driehoek. Dit dient gepaard te gaan met een toename van het volume. Zoniet kan het gaan om een fake breakout. En gaat de prijs alsnog van richting veranderen. De indicator volume dient als ondersteuning voor deze beslissing. 

Deze situatie krijgen we nu te zien… prijs zakt door de onderste trendlijn maar het volume is niet mee en ook zijn de body’s van de candles zeer klein. En dus …nog even geduld en wachten op de retest van de onderste trendlijn. Of mogelijk gaan we terug de driehoek in en zijn we weg naar een uitbraak op de bovenste trendlijn. Fingers crossed for a bullish breakout.
Heb je interesse om meer te leren over crypto trading? Misschien is onze Crypto Trader cursus dan wel iets voor jou.

 

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »