Over ons

Wij geloven in veilig, doordacht en met kennis investeren en handelen in cryptomunten. Niet snel rijk worden, maar met veel begrip een langetermijn visie ontwikkelen!

Je bent nooit te jong of te oud om te leren...

Wij staan garant voor een kwalitatief leertraject, waarbij we alles tot in de puntjes uitleggen en ook zorgen voor een opvolging achteraf!

David de Vriesere
Oprichter

Waarom DCA?

Tijdens onze jarenlange ervaring in cryptomunten hebben wij helaas al enorm veel mensen ontmoet die het slachtoffer zijn geworden van oplichterij, hacking en online scams. Hoewel online heel veel informatie te vinden is over Bitcoin en cryptomunten, is deze vaak misleidend of simpelweg onjuist, waardoor mensen gewoon het bos door de bomen niet meer zien… 

En dat is jammer, want hierdoor missen ze de boot om te investeren in de toekomst… Daarom hebben wij besloten om de beste lesgevers in vlaanderen te bundelen, en zo het grootste en meest toonaangevende opleidingscentrum van Vlaanderen voor Bitcoin & cryptocurrencies op te richten! Wij geloven sterk in eerlijke, kwalitatieve en transparante educatie voor iedereen, en geven dus les aan zowel absolute beginners, gevorderden, organisaties, politici, journalisten, bedrijfsleiders, etc…

Onze visie

Wie is David

"Ik ben al 8 jaar actief in de cryptospace. Ik ben vooral trots dat ik als organisator van vele blockchainevenementen duizenden Belgen heb kunnen inspireren."

Als er één iemand is die al duizenden km’s heeft gereden in België om mensen te begeleiden in de wereld van crypto, dan is het David wel. Persoonlijk heeft hij reeds honderden mensen begeleid in hun eerste stappen richting Bitcoin. David wordt vaak gevraagd als spreker bij evenementen en media outlets, en evangeliseert over vrijheid, menselijke connectie en financiële educatie.
Opgegroeid bij zijn grootvader leerde David veel over de grote oorlogen en hoe vrijheid een zeer belangrijk iets is. David nam de beslissing in zijn studiejaren om later zorg te kunnen gaan dragen voor die generatie die voor zijn vrijheid heeft gevochten. Personenzorg werd dus zijn richting. Al gauw zag hij dat de sociale sector niet voldeed aan de financiële noden die hij en zijn studerende vriendin nodig hadden destijds in 1999 David werd arbeider in ploegenstelsels wat hij gedaan heeft tot 2016. Gelukkig getrouwd in 2009… maar na het noodlot werd dat gelukkig huwelijk een scheiding in 2013 die David in een diep financieel dal bracht. Hij moest op zoek naar alternatieven, ging naar presentaties… ontdekte vlug het toenmalige Euphony, netwerkmarketing en andere opportuniteiten, maar niks echt wat hem deed boeien.

Tot in 2014 David Cryptocurrencies ontdekte…

Enkel de hoogste kwaliteit

Bij Digital Currency Academy streven wij er steeds naar om onze cursisten uitsluitend te voorzien van diensten van de bovenste plank. Daarom dat samenwerken met Binance essentieel is. Als enige bedrijf in België hebben wij een partnership met dit ondertussen grootste en veiligste handelsplatform ter wereld!

Klantenservice staat bij ons centraal en dankzij deze directe lijn met de leiding van Binance kunnen wij iedereen bij DCA een absolute garantie van topkwaliteit bieden.

Ga aan de slag met Binance.

Laat u niet oplichten en leer het van de besten...

Ons team

Verspreid over gans Vlaanderen, elk met onze eigen expertise en kennisveld. Geen enkele locatie is ons te ver, geen enkel onderwerp ons onbekend.
 

 

david1
CEO

David De Vriesere

David volgt als grootste crypto community manager van Vlaanderen de cryptospace al 8 jaren met passie. Zijn netwerk reikt van Gent tot Sillicon Valley en hij weet als geen ander om mensen en organisaties samen te brengen. Innovatie en bijleren staat centraal, en David gelooft sterk in “leading from the back”.

Master Digital Currencies

Brecht Van Craen

Brecht zijn motto als bedrijfspsycholoog is “there is no box”. Hij behaalde summa cum laude zijn Master Diploma in Digital Currencies aan de Universiteit van Nicosia en gelooft rotsvast in het revolutionaire karakter van crypto. Brecht onderwijst politici, journalisten, ondernemers en investeerders in de ‘why’ en langetermijnvisie van digital currencies.

Screenshot from 2022-05-03 17-50-45
Expert Fiscaliteit

Méhdi Zagheden

Méhdi is gepassioneerd door tax en innovatie/technologie. Hij is vennoot van het tax-departement van Everest Gent. 

Naast zijn professioneel werk als advocaat bekleedt hij verschillende academische posities en publiceert hij regelmatig over actuele thema’s in diverse fiscale tijdschriften. Daarnaast treedt hij vaak op als spreker op seminaries en opleidingen voor cijferberoepers.

naamloos-63
Social Media Manager

Marie Hauquier

Marie staat bij DCA in voor het Social Media Management. Ze is ervan overtuigd dat er momenteel nog te veel misvattingen bestaan rond deze financiële revolutie. Haar missie als vooruitgangsoptimist is om op toegankelijke wijze de correcte nieuwsfeiten en weetjes te delen met crypto enthousiastelingen.

Digital Asset Expert

Joren Cornelis

Joren is al sinds 2016 gepassioneerd bezig met Digital Assets en meer specifiek Bitcoin. Daarenboven volgt hij ook de globale macro-economische situaties nauw op. Bitcoin is nieuw gegeven en daarom niet altijd even toegankelijk voor iedereen. Joren zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier kan bijleren en experimenteren met deze revolutionaire technologie.

WhatsApp Image 2022-02-09 at 9.36.11 AM
Lesgever

Nikolas Goijaerts

Nikolas heeft jarenlange ervaring als trader in de cryptowereld, wat begon tijdens zijn studiejaren als interesse in de financiële markten. Hierdoor heeft hij een diploma Asset Management bij Vlerick Business School behaald en het Chartered Market Technician licentie bij CMT Association, Inc. 

Chief Inspiring Officer

Bert Schelfhout

Bert bewandelt op unieke wijze zowel het politieke pad als het ondernemerspad. Zowel bij het Vlaams Parlement als bij zijn diverse ondernemingen probeert hij innovatie samen te brengen met positiviteit, waarbij zijn sterke mindset aanstekelijk werkt. Hij gelooft in de maatschappelijke impact van blockchain technologie.

Crypto Expert

Kevin Robbens

Kevin heeft jarenlange ervaring als leidinggevende bij softwareontwikkeling en automatisatie, en heeft een diepgaand begrip van de cryptomarkt. Hij weet als geen ander cryptoprojecten technisch door te lichten, en is ook expert op het gebied van technische analyse en algoritmisch traden. Kevin waakt over onze online community en geeft vaak inzichtrijke livesessies.
Noël De Rudder
Fiscalist

Noël De Rudder

Noël heeft een sterke passie voor technologie. Zo spreekt hij in conferenties over diverse aspecten die “AccounTech”-related zijn, waaronder ook blockchain en crypto. Hij is lid van de ‘Digital Working Group van het EFAA’ waar hij het ITAA (Belgisch Instituut van de Accountants) vertegenwoordigt. Noël adviseert DCA omtrent relevante onderwerpen voor de Accountancy sector.

peter
Lesgever

Peter Verholen

Na enkele jaren van zelfstudie en research binnen de cryptospace was ik in 2021 één van de eerste DCA cursisten. Ik volgde het volledige traject en deed enorm veel extra kennis op. Mijn passie groeide dusdanig dat ik de beslissing nam om ook lesgever te worden. Op deze manier hoop ik, zo veel als mogelijk, mensen te introduceren en kennis bij te brengen over deze prachtige wereld.

dagmar-1581959874
Lesgever

Dagmar Duportail

Dagmar is in de eerste plaats een ondernemer, naast het leiden van zijn film productiehuis werkt hij aan een paar nieuwe start-ups rond NFT’s en blockchain. Eens iets nieuws zijn interesse heeft opgewekt heeft hij de slechte gewoonte om zich daar eindeloos in te verdiepen. Sinds 2017 bestudeert hij zo goed als elke leading L1 blockchain. Hierdoor reikt zijn crypto-kennisveld ver buiten dat van Bitcoin en Ethereum.

ADRIAANv2
Lesgever

Adriaan Van Erps

Gepassioneerd door digitale innovatie en software, met een focus op Bitcoin en Web3 platformen als Ethereum, Avalanche en Solana. Adriaan is sinds begin 2017 actief als cryptotrader, zowel op centralized exchanges als on-chain en heeft door de jaren heen een ruime en diepgaande kennis opgebouwd rond Bitcoin en cryptocurrencies.

StevenLanduydt
Lesgever

Steven Landuydt

Steven heeft een jarenlange ervaring in de cryptowereld, en is gepasionneerd door digitale netwerken. Als oprichter van cryptoloverz weet hij mensen te inspireren, educeren en begeleiden om veilig en doordacht om te gaan met cryptomunten.

Lesgever

Willem Van den Bergh

Willem heeft een enorm diepgaande kennis van alles over en rond Bitcoin. Als bezieler van de Belgian Bitcoin Embassy weet hij als geen ander uit te leggen wat de meerwaarde is van de bekendste en grootste cryptomunt ter wereld. Hij gelooft in power to the people, vrijheid en gelijkheid als basiswaarden voor ons financiëel systeem.
Wij omringen ons met de beste adviseurs..

Onze Adviesraad

 Wij geloven sterk in levenslang leren en open communicatie. Daarom stellen wij een sterke adviesraad samen om continu op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen

QuintenFrancois
Young & Investing

Quinten François

Quinten is één van de grootste crypto influencers ter wereld. Als expert fundamentele analyse heeft hij zijn brand Young and Investing uitgebouwd tot een ware community op zowel Youtube als Twitter. Quinten is tevens auteur van het bestselling boek de Bitcoin (R)evolutie!
tom
ING Bank

Tom De Block

Tom kent als solution architect de wereld van databases, innovatie en interoperabiliteit als zijn broekzak. Hij is chairman van verschillende innoverende toepassingen rond data die de wereld een betere plek proberen te maken, en transparantie en souvereniteit terugbrengen naar het volk.

RubenMerre
CEO NGRAVE

Ruben Merre

Ruben is oprichter en CEO van één van de meest belovende hardware wallets ter wereld. Met een stevige achtegrond in de financiële wereld besliste hij om er samen met zijn ijzersterk team voor te zorgen dat wij onze cryptomunten veilig kunnen bewaren in een gebruiksvriendelijke kluis.
RobVanKranenburg1
Founder of #Iot Council

Rob van Kranenburg

Rob is een wereldwijde thought leader op het gebied van Internet of Things, digitale privacy en online identiteit. Als oprichter van IoT council en begeester van Iotday helpt hij mee onze digitale vrijheid te bewaken. Rob is tevens onze office manager in ons kantoor in Gent!
Goede samenwerkingen zijn cruciaal

Onze Partners

Digital Currency Academy staat voor educatie ondersteuning en dienstverlening. Samenwerking is dan ook niet vreemd. DCA werkt nauw samen met tal van partners: 
 
  
4d355307-c090-47d9-aeaa-88bcdb17751e
Exchange

Binance

Binance is niet alleen de grootste exchange ter wereld maar geldt ook al jaren als dé referentie op het vlak van security en professionaliteit. DCA heeft als enige in Belgïe een partnership met dit topbedrijf. Ga aan de slag met Binance.

Screenshot from 2022-02-22 14-06-01
Law Firm

Everest, Tax & Innovation

De expertise van het advocatenkantoor Everest op het vlak van crypto en fiscaliteit is werkelijk uniek in Vlaanderen. Bovendien worden ze bijgestaan door de grootste deskundige fiscale innovatie in gans Belgie: Professor Médhi Zagheden.

unnamed
Columnist - Youtuber

Madelon Vos (NL)

Madelon Vos is een Nederlandse YouTuber, Presentatrice, Technisch Analist, trader en columnist. Ze is de laatse jaren uitgegroeid tot één van de grootste Bitcoin en cryptocurrency bekendheden van Nederland.

ngrave-zero-hardware-wallet-veiligst-review-1
Crypto security company

NGRAVE

NGRAVE is een Belgisch crypto security bedrijf met een specialisatie in hardware wallets. In 2021 brachten ze hun ‘flagship product’ op de markt; de NGRAVE Zero. Dit is de enigste wallet ter wereld met een security certificaat van de hoogste graad (EAL7).

Goede doelen

Geld is maar een middel, geen doel op zich..

Op je eigen voeten staan en je geld beheren, investeren en laten aangroeien zonder de tussenkomst en de neerbuigende behandeling van het bancaire systeem zijn absolute basisprincipes voor ons. Maar crypto gaat over veel meer dan enkel dat. Naast een bescherming tegen de inflatie van fiat geld is crypto ook een hele omslag in hoe we in de toekomst kunnen nadenken en actie ondernemen met betrekking tot gemeenschap, naastenliefde en duurzaamheid.

We hebben met het DCA team dan ook besloten om een serieus engagement aan te gaan en ons steentje bij te dragen tot deze positieve evolutie. Bij het realiseren van resultaten dragen we als team een deel af aan goede doelen.

Hieronder vind je een lijst met drie goede doelen die we voor 110% steunen en die zich elk op hun eigen manier inzetten voor mens en maatschappij.

The Blue Future

The Blue Future is een blockchainproject met als doel een globale marktleider te worden in het cultiveren en verhandelen van algen. Via een geïntegreerde DAO en een volwaardig token ecosysteem wordt het mogelijk om het volledige potentieel van algen op de wereld los te laten.

Lees verder »

Animal Trust

Wist u dat de werking voor een kwalitatief hondenaziel meer dan 7000 € per maand kost? Het is dan ook onmogelijk voor Animal Trust om al deze onkosten zelf te financieren. Uw steun betekent dan ook veel voor de honden. Elke kleine bijdrage helpt! Animal

Lees verder »

Zwerfgoed

Bij deze authentieke grassroots organisatie kunnen jongeren terecht die moeilijk hun draai vinden in ons traditioneel educatiesysteem en onze steeds sneller veranderende maatschappij. In De Hoeve worden de jongeren aangezet en gestimuleerd om hun talenten te verkennen en iets moois te creëren dat aansluit bij

Lees verder »