Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Kasparov schat de Bitcoin waarde enorm hoog in

Levende schaaklegende Garry Kasparov werd onlangs geïnterviewd door CoinDesk en liet daarin zijn absoluut vertrouwen in cryptocurrency nog maar eens blijken. Kasparov staat bekend als één van de beste schakers aller tijden en stond voor maar liefst 21 jaar op nummer 1 in de wereldranking (1984 tot 2005).

Het Russische genie liet zich echter niet definiëren door de schaaksport en staat de laatste 20 jaar vooral bekend als een fervent voorvechter van politieke vrijheid en als oppositievoerder tegen Vladimir Poetin.

Kasparov is ook voorzitter van de Human Rights Foundation (HRF), een organisatie die ten strijde trekt tegen ondemocratische landen in alle uithoeken van de wereld. Het is in deze functie dat hij al heel vroeg in aanraking kwam met het potentieel van Bitcoin als ultiem strijdmiddel tegen totalitaire regimes en als technologie bij uitstek voor het beschermen van individuele vrijheden.

In het nieuwe interview liet hij verstaan dat blockchain technologie essentieel is om de excessieve macht van overheden in te perken. Bovendien biedt cryptocurrency ook een uitweg voor de nooit stoppende inflatie, wat hij als een flagrante uitbuiting van de bevolking beschouwt. Naast de Bitcoin waarde, voor hem nog steeds de onbetwistbare standaard, ziet Kasparov ook een toekomst voor vele andere cryptocurrencies en NFT’s. Zo schat hij de kans heel hoog in dat we binnen dit en tien jaar de dollar volledig zullen vervangen door crypto.

Bovendien bracht Kasparov onlangs ook een verzameling exclusieve NFT’s uit, die verschillende belangrijke hoogtepunten in zijn leven in de kijker zetten. De NFT’s omvatten bijvoorbeeld zijn iconische schaakwedstrijd tegen de computer “Deep Blue” alsook verschillende van zijn speeches waarin hij totalitaire regimes aan de kaak stelt.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »