Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Jack Dorsey investeert in duurzame bitcoin-mining

Block inc., het nieuwe bedrijf van Jack Dorsey (ex-CEO Twitter), is één van de bedrijven die deelnemen aan de nieuwe financieringsronde voor het bitcoin-miningbedrijf Gridless. Block inc. en risicokapitaal investeerder Stillmark maken in totaal $2 miljoen vrij voor bitcoin mining. Gridless ontwerpt en bouwt bitcoin-miningsites naast kleinschalige producenten van hernieuwbare energie op het platteland van Afrika, dat over enorme hoeveelheden onaangeboorde energie beschikt.

Winstgevendheid in de mining-industrie is sterk afhankelijk van energiekosten en deze swingen het laatste jaar de pan uit. De industrie is bovendien ook zwaar gehavend door de sterke prijsdalingen van Bitcoin doorheen heel dit jaar.

Toch zijn verschillende mining-bedrijven die toegang hebben tot goedkope energie en meer innovatieve bedrijfsmodellen er de laatste maand in geslaagd kapitaal aan te trekken. In augustus haalde een nieuwe bitcoin-miner op zonne-energie, Aspen Creek Digital Corp., $8 miljoen op in een serie A-financieringsronde. 

Een ander bedrijf dat vrijkomend methaangas uit stortplaatsen omzet in stroom voor bitcoin-mining, Vespene Energy, sloot in augustus ook  een financieringsronde van $4,3 miljoen. Vespene Energy installeert efficiënte microturbines op gemeentelijke stortplaatsen, die anders verspild methaangas omzetten in elektriciteit om bitcoin-mining-datacenters van stroom te voorzien. Volgens de VN rapporten is methaan een schadelijk broeikasgas met een 100-jarig aardopwarmingsvermogen dat 28 tot 34 keer groter is dan dat van koolstofdioxide. Verwijzend naar de Environmental Protection Agency (EPA) zei Vespene dat Amerikaanse stortplaatsen verantwoordelijk zijn voor 15% van de methaanemissies in de VS, maar een recent NASA- onderzoek gaf aan dat deze aantallen twee tot drie keer zo hoog zouden kunnen zijn.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »