Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

FTX bereidt verkoop van enkele miljarden dollars aan digitale activa voor

De crypto markten lijkt zich voor te bereiden op een mogelijke verkoopgolf, het lijkt er namelijk op dat FTX van plan is om te beginnen met de verkoop van enkele miljarden dollars aan digitale activa, na goedkeuring door de rechtbank.

Op 24 augustus diende FTX een verzoek in bij de United States District Court for the District of Delaware waarin plannen werden uiteengezet voor Galaxy Digital om namens FTX activa te verkopen. De rechtbank wordt verwacht op 13 september over het verzoek te beslissen.Indien goedgekeurd, zou Galaxy Digital wekelijks tot $200 miljoen aan activa mogen verkopen in naam van FTX.

SOL (Solana) daalde voorafgaand aan het vonnis en was de slechtst presterende van de top tien crypto-activa van de afgelopen week met een verlies van meer dan 8%.

FTX deelde mee dat de verkoop van zijn activa in het beste belang is van zijn schuldeisers, omdat het hen beschermt tegen de “extreme” volatiliteit die gepaard gaat met de crypto markten. “Deze volatiliteit stelt digitale activa bloot aan neerwaartse prijsschommelingen en kan de schuldenaars beperken in het maximaliseren van de waarde van de activa”, aldus FTX.

FTX is ook op zoek om geld terug te vorderen dat is betaald aan celebrities in ruil voor promotie. De rechtbankdocumenten van vorige week tonen inspanningen van FTX om miljoenen dollars terug te vorderen die zijn betaald aan voormalig professioneel basketballer Shaquille O’Neal en tennisster Naomi Osaka, maar ook van andere atleten en teams. FTX diende eveneens een verzoek in om een investering van $21 miljoen in LayerZero Labs terug te krijgen.

Het lijkt er dus steeds meer op dat de gedupeerden van FTX een aanzienlijk deel van hun verloren gegane gebruikersfondsen gaan kunnen recupereren.