Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

FSMA heel voorbarig over nieuwe crypto reeks

Het FSMA maakt opnieuw ophef rond een tv reeks over alternatieve vormen van investeren en beleggen. In de nieuwe serie ‘Is Crypto het Nieuwe Goud?’ komen Quinten François, The Bitcoin Family alsook onze eigenste founder David De Vriesere uitgebreid aan bod. De reeks werd gemaakt door hetzelfde productiehuis dat ook verantwoordelijk was voor ‘Fire: Vroeg op Pensioen?’ en daar wringt het schoentje.

De docureeks is nog niet beschikbaar op streamz, maar ze ligt nu al onder vuur door het FSMA, de Belgische financiële waakhond. De reeks geeft volgens het FSMA een éénzijdig beeld van de cryptowereld. Ondanks dat de makers een duidelijke disclaimer laten zien aan het begin van elke aflevering werd er volgens het FSMA nog onvoldoende gewaarschuwd voor bepaalde risico’s.

Onze founder David De Vriesere komt in verschillende afleveringen aan bod en vertelt over zijn 9 jaar ervaring in de crypto wereld. Digital Currency Academy komt niet in beeld aangezien de reeks eerder op amusementswaarde mikt dan op educatie. De vierdelige docureeks ‘Is Crypto het Nieuwe Goud?’ is vanaf 18 december te zien op Streamz.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u