Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

BlockFi Finaal Over Kop

BlockFi Finaal over kop

BlockFi Finaal over Kop

Na een zeer moeilijk jaar voor BlockFi, viel gisteren het doek voor het spaar- en uitleenplatform. Het bedrijf deelde een aankondiging via Twitter dat het Chapter 11 (faillissement) heeft aangevraagd bij de Amerikaanse rechtbank van New Jersey. Na een lange aansleep is BlockFi finaal over kop.

Openstaande schuld van meer dan 1 miljard dollar

BlockFi zegt dat het $256,9 miljoen in contanten heeft. Het bedrijf verklaarde echter ook een openstaande schuld te hebben van meer dan
$1 miljard dollar, bij meer dan 100.000 schuldeisers.

Na Terra-Luna, 3AC, Celsius en FTX gaat BlockFi Finaal over Kop

Een van de grote schuldeisers van BlockFi is FTX, die met 275 miljoen dollar de op één na grootste ongedekte vordering heeft.
In juli 2022 kwam BlockFi in de problemen door een ongedekte lening aan 3 Arrows Capital (3AC), het handelsfonds dat over kop ging na het “Terra-Luna debacle”. Toen bracht FTX “redding”, via een deal met BlockFi om hen de nodige noodkredieten te verschaffen met potentiële overname van BlockFi door FTX. 
Sindsdien ging het echter snel bergaf, FTX stortte begin deze maand in, en vroeg zelf het Chapter 11 faillissement aan.
Op 10 november, na faillissement van FTX deelde het crypto platform in een tweet dat het de opnames van zijn gebruikers pauzeerde.
Volgens CEO Zac Prince, wordt het faillissement ingeleid om “het bedrijf te stabiliseren en de mogelijkheid te bieden een uitgebreide herstructurering te voltooien voor al zijn klanten en andere belanghebbenden”.

BlockFi Finaal over kop
Zac Prince, CEO BlockFi

Domino's blijven vallen

BlockFi was één van de domino’s die nog moest vallen in 2022. Na het ineenstorten van het frauduleuze FTX zag het er bijzonder somber uit voor BlockFi. 2022 was een desastreus jaar voor de crypto industrie, met in het bijzonder de kredietverstrekkers. Dit nieuws volgt op faillissementen van bedrijven als Voyager en Celsius, beiden ook terug te brengen tot het ineenstorten van Luna en 3AC. 
Een mogelijke domino die nog kan vallen is Genesis, een kredietverstrekker die ook in de problemen zit door een lening aan Alameda/FTX. Genesis maakt deel uit van het imperium van Barry Silbert en DCG, de uitgevers van GBTC via Grayscale.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »