BlockFi Finaal over kop

BlockFi Finaal Over Kop

BlockFi Finaal over Kop

Na een zeer moeilijk jaar voor BlockFi, viel gisteren het doek voor het spaar- en uitleenplatform. Het bedrijf deelde een aankondiging via Twitter dat het Chapter 11 (faillissement) heeft aangevraagd bij de Amerikaanse rechtbank van New Jersey. Na een lange aansleep is BlockFi finaal over kop.

Openstaande schuld van meer dan 1 miljard dollar

BlockFi zegt dat het $256,9 miljoen in contanten heeft. Het bedrijf verklaarde echter ook een openstaande schuld te hebben van meer dan
$1 miljard dollar, bij meer dan 100.000 schuldeisers.

Na Terra-Luna, 3AC, Celsius en FTX gaat BlockFi Finaal over Kop

Een van de grote schuldeisers van BlockFi is FTX, die met 275 miljoen dollar de op één na grootste ongedekte vordering heeft.
In juli 2022 kwam BlockFi in de problemen door een ongedekte lening aan 3 Arrows Capital (3AC), het handelsfonds dat over kop ging na het “Terra-Luna debacle”. Toen bracht FTX “redding”, via een deal met BlockFi om hen de nodige noodkredieten te verschaffen met potentiële overname van BlockFi door FTX. 
Sindsdien ging het echter snel bergaf, FTX stortte begin deze maand in, en vroeg zelf het Chapter 11 faillissement aan.
Op 10 november, na faillissement van FTX deelde het crypto platform in een tweet dat het de opnames van zijn gebruikers pauzeerde.
Volgens CEO Zac Prince, wordt het faillissement ingeleid om “het bedrijf te stabiliseren en de mogelijkheid te bieden een uitgebreide herstructurering te voltooien voor al zijn klanten en andere belanghebbenden”.

BlockFi Finaal over kop
Zac Prince, CEO BlockFi

Domino's blijven vallen

BlockFi was één van de domino’s die nog moest vallen in 2022. Na het ineenstorten van het frauduleuze FTX zag het er bijzonder somber uit voor BlockFi. 2022 was een desastreus jaar voor de crypto industrie, met in het bijzonder de kredietverstrekkers. Dit nieuws volgt op faillissementen van bedrijven als Voyager en Celsius, beiden ook terug te brengen tot het ineenstorten van Luna en 3AC. 
Een mogelijke domino die nog kan vallen is Genesis, een kredietverstrekker die ook in de problemen zit door een lening aan Alameda/FTX. Genesis maakt deel uit van het imperium van Barry Silbert en DCG, de uitgevers van GBTC via Grayscale.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »