Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen. De beslissing om de video wallet verificatie uit te faseren komt voort uit de feedback van de gebruikers, aldus het platform: “We hebben geluisterd naar uw bezorgdheden en werken voortdurend aan het verbeteren van onze diensten”.

Dit nieuws volgt het incident op 14 november, waarbij Bitvavo deze week een technisch probleem heeft ervaren waardoor gebruikers gedurende enkele uren geen toegang hebben gehad tot het platform. Bitvavo benadrukt dat het beschikbaarheidsprobleem van het platform vorige week, geen verband hield met veiligheid van klanttegoeden. De veiligheid hiervan wordt gewaarborgd door hoogwaardige custody providers, waaronder Fireblocks en Copper Custody voor zowel hun cold als hot wallets.

Daarnaast krijgt Bitvavo groen licht om te opereren in Frankrijk. Na de goedkeuring om klanten in Oostenrijk te bedienen twee weken geleden heeft Bitvavo ook goedkeuring verkregen als Digital Asset Service Provider (DASP) van de Franse Autorité des marchés financiers (AMF), waardoor Bitvavo crypto producten en -diensten op de Franse markt kan aanbieden.

Registreer je op Bitvavo via DCA en ontvang €10 welkomstgeschenk dankzij onze partnership!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u