Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Brazilië trekt de kaart van Bitcoin

Er is duidelijk veel goesting om aan de slag te gaan met Bitcoin in Brazilië en bij uitbreiding heel Zuid-Amerika. Decennia van hoge inflatie en politiek machtsmisbruik maken van dit continent dan ook de perfecte voedingsbodem voor Bitcoin en cryptocurrency.

Na El Salvador (6 miljoen inwonders) dat vorig jaar het startschot gaf door Bitcoin in te huldigen als officiële valuta laten steeds meer Zuid-Amerikaanse beleidsmakers van zich horen. Zo is er ondertussen al een hele waslijst aan politiekers die zich door Bukele hebben later inspireren en overtuigd zijn van Bitcoin:

  • Carlitos Rejala, Paraguay

  • Fábio Ostermann, Brazilië

  • Gilson Marques, Brazilië

  • Gabriel Silva, Panama

  • Francisco Sánchez, Argentinië

Aan dit lijstje mogen we sinds 13 januari nu ook de burgemeester van Rio de Janeiro (Eduardo Paes) toevoegen. Tijdens de “Rio innovation Week” liet hij verstaan dat de Braziliaanse grootstad binnen afzienbare tijd 1% van de schatkist zal beginnen aanhouden in cryptocurrency. Er wordt bovendien ook luidop nagedacht om mensen een korting te geven wanneer ze hun belastingen betalen met crypto.

De zet van Rio (bijna 7 miljoen inwoners) laat nogmaals zien dat de opmars van Bitcoin op meerdere niveau’s tegelijk speelt. Wanneer de overheid te traag en terughoudend is om Bitcoin te omarmen, nemen burgemeesters maar al te graag het voortouw. Zo ook in 2021 toen de burgemeesters van New York en Miami heel lovende taal spraken over Bitcoin en cryptocurrency terwijl de Amerikaanse overheid nog steeds heel gemixte signalen gaf.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »