Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bankrun bij Binance

Het wereldbekende handelsplatform, dat dit jaar een reusachtige $22 biljoen aan crypto trades uitvoerde, is de laatste tijd niet meer weg te slaan uit de media. Tussen 16 en 19 december werd er voor maar liefst $6 miljard dollar aan fondsen opgehaald uit het handelsplatform. Reden hiervoor zijn de vele mysteries rond Binance die de laatste tijd de kop opsteken. Sinds de implosie van FTX rijzen er steeds meer vragen over de financiële gezondheid van crypto exchanges in het algemeen en over de opbouw van hun balansen in het bijzonder.

Zo weigert Binance nog steeds te onthullen waar Binance.com effectief gevestigd is. Bovendien deelt het bedrijf ook geen cijfers van zijn omzet, winst of cash reserves. De exchange heeft ook zijn eigen munt maar het is compleet onduidelijk welke rol deze speelt op de balansen van het bedrijf (bij FTX leidde de onthulling hiervan tot haar ondergang). Binance is geen publiek verhandeld bedrijf zoals Coinbase en hoeft deze cijfers dus niet bekend te maken maar de keuze om weinig transparant te zijn, boezemt evenmin vertrouwen in bij gebruikers.

De laatste twee maanden wordt er ook steeds vaker gesproken over “Proof of Reserves” als een elegante manier voor exchanges om te bewijzen dat ze over genoeg fondsen beschikken. Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, is grote fan van dit systeem. Eind november huurde hij daarom de accounting firm Mazars in om een Proof of Reserves controle uit te voeren op Binance. Hoewel Mazars initieel een positief verslag publiceerde over Binance heeft het ondertussen dit verslag al weer terug offline gehaald en stopt het ook elke samenwerking met bedrijven uit de crypto sector.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »